Earn What You Worth It

SAYA SEDANG MENCARI 5 RAKAN YANG SERIOUS NAK SERTAI BISNESS HERBALIFE

Friday, April 5, 2013

Cara makan Herbalife

Hii Salam all,


sarapan SIHAT

Apa program yang anda mula dengan Herbalife?
Tahu cara nak makan tak?
Okeh cara makan sila ikut program :-

TURUN BERAT : 2x shake + 1x meal biasa
NAIK BERAT : 3x shake + 3x meal biasa
MAINTAIN BERAT: 1x shake + 2x meal biasa

Prodak HERBALIFE adalah MEGA DOS
Maksudnya makan la berapa kali/ berapa banyak nak makan 
InsyaALLAH selamat & terbukti

rangkaian prodak Herbalife
Cara makan untuk BASIC PROGRAM
1. Alovera ( liquid)
2. Teamix (serbuk larut)
3. Shake F1+F3 (powder)
__________________________________________________
Cara bancuh alovera, guna  PENUTUP botol alovera tu
1 tutup + 350ml air sejuk/biasa
Cara saya, minum sejurus tersedar dari tidur
__________________________________________________

Cara bancuh teamix, guna SUDU Herbalife
Guna 350ml air suam/biasa/sejuk + 1 sudu kecil teamix
Kalau nak pekat guna bahagian sudu "C"
Kalau nak light2 je guna bahagian sudu "D"
Kalau tak ada sudu anda guna sudu plastik lain.
Cara saya minum, selepas solat subuh
__________________________________________________
 

sudu penyukat Herbalife
sudu alternative untuk teamix

ALAMAK!! kalau tak de sudu Herbalife macamana?? jangan la nagis. Guna sudu alternative untuk buat SHAKE.Sila rujuk SINI

Shaker Cup vs tupperware
Bila tak de Shaker cup, no problem. Sila guna alternative seperti tupperware atau bekas yg boleh kita SHAKE. Kalau rajin nak blend lagi bagus.Heheh tapi renyah sikit la kan. Jadi sila minta cepat2 pada Coach anda Shaker cup & sudu


is the best kalau ada shaker cup
alternative untuk buat shake
_____________________________________________

Cara bancuh Shake, guna sudu Herbalife
3 sudu F1 penuh/ rata sudu Herbalife bahagian "A"  + 
1 sudu F3 penuh/rata sudu Herbalife bahagian "A"  + 
400ml air sejuk/biasa
Cara saya minum, sebelum keluar buat kerja
______________________________________________


Pernah sesiapa buat SHAKE then terasa PAHIT??
Kalau rasa pahit maksudnya sukatan air & F1 tidak sesuai. Jadi boleh adjust dengan tambahkan air sedikit supaya rasanya sedap dan lazat.

macam ni lagi senang

Kalau "skema" boleh je ikut cara makan basic. TAPI kebanyakan orang2 Herbalife yang ada Coach memang otai. Otai selalu buat tiga3 sekali gus then minum aloe and teamix sebagai minuman biasa,

Aloe ni seperti penyegar & sangat best kalau dibuat minum seharian.
Teamix pula sebagai energy Booster.

TENGAHARI saya LUNCH macam biasa selepas 4 jam makan SHAKE
Macamana "portion" nasi dan lauk?
Ikut gambaran macam micky mouse

Ini contoh hidangan atas pinggan..ambil la lauk mengikut portion.

Eat clean in portion


Hanya ULANG semula step buat SHAKE & Meal Biasa mengikut Program. Harap membantu anda.

Sebenarnya cara tak ada yang specific, lagi MURAH anda makan HERBALIFE, lagi kerap anda boleh makan SHAKE dan prodak lain. Apa pun yang paling penting KITA ada COACH.

Coach ini la yg akan follow up atau monitor progress kita samaada nak TURUN BERAT/NAIK BERAT atau SIHAT. Kalau tak ada coach anda tak tahu apa yang terjadi dalam Komposisi Badan anda. Coach & follow-up terutama untuk yang pertama kali makan Herbalife semata-mata nak TURUN BERAT sangat penting.

Manual Cabaran 7 hari RM10 sahaja

Kebiasaan orang Herbalife makan
Shake, lebih dari 3x sehari
Alovera, minum lebih dari 2-3 kali untuk 3- 5 tutup
Teamix, minum sepanjang hari 3-5L sehari
Calcium plus, 2-3 biji sehari
Omega 3, 6-15biji sehari
Network, 2-3 kali sehari

Kalau nak senang paham

Ini  penerangan tentang  HERBALIFE NUTRITION:
Formula 1 = karbo sihat
Formula 3 = lauk/protein sihat
Omega 3 = minyak/lemak sihat
Teamix = minuman sihat
Aloe vera = perut sihat
NW Formula = tidur sihat
Calcium+ = tulang sihat
NRG = air tenaga/energy drink sihat
Protein bar = snek sihat
TC Formula = basmi lemak degil


Contoh program 1
Sarapan(7am-8.30am) : SHAKE 3F1+1F3
SNACKING time : Fresh fruit atau sayur salad
Lunch (1pm - 4pm) SHAKE 2F1 + 1F3
In Between : Fresh fruit
SNACKING time( 4pm -7pm) : Heavy Meal
Malam : Shake 2F1
Contoh program 2
Cukup atau tidak pengambilan shake untuk badan dengan Herbalife?
Ini cara saya coach salah seorang cust saya.
1 sudu F1shake = 8@9gram protein bergantung pada flavor
1 sudu F3 protein = 5 gram
Kalau berat 94kg,cara makan yang saya cadangkan kepada beliau.
Bergantung kepada keperluan,budget dan target.
Sehari 8 sudu F1 (9x8=72) + 4 sudu F3 (5x4=20)
Jumlah keseluruhan dalam 92gram protein dgn SHAKE HERBALIFE.
SILA RUJUK SINI, kenapa pengambilan protein PENTING

program dan cara makan bergantung kepada badan

Sila pilih anda nak makan pada harga diskaun yang mana
A: 25% B: 35% C: 42% D: 50%
Jika anda tidak terikat dengan mana-mana COACH dan KEAHLIAN Herbalife

Sila Hubungi CHEMPAKA 010 801 5534

Saya akan menjadi Jurulatih anda 
Center Herbalife saya di Melaka Sentral
Herbalife Air Molek Herbalife di Melaka Herbalife Duyong Herbalife 
Tambak Paya Herbalife Tiang Dua Herbalife Semabok Herbalife Bukit Piatu 
Herbalife Paya Dalam Herbalife Bukit Durian Herbalife Alor gajah Herbalife Jasin 
Herbalife Masjid Tanah Herbalife Ayer Keroh Herbalife Semabok 
Herbalife Bukit Baru Herbalife Bandar Hilir Herbalife Bukit Katil Herbalife air molek

38 comments:

  1. Saye belik tea ngan shake je..
    Bole ke hanya tu saje?

    ReplyDelete
  2. hii monika,

    Shake meal replacement yang supply complete nutrition pada badan, plus rendah kalori. So mean good meal utk loss weight.

    Teamix bantu burn ur fat faster. Yes dgn shake n tea u can loss ur weight tapi kene ada personel coach utk guide u cara pengambilan yang effective.

    ReplyDelete
  3. salam.. saya pun ambil shake dgn teamix je.. tp x sure cra pgmbilan yg sptutnya.. sumtimes saye minum shake shaje.. saye xde personal coach.. so..nk minte pndangan sis..

    ReplyDelete
  4. Wasalam @mujahadah, kalau tak ada coach dan belum berdaftar, add fb/wassap chempaka 012-387 5531, sy guide and willing to be ur coach. ttg shake n teamix, kalau tak ready utk program lose/gain weight still boleh makan untuk sarapan sihat je.

    ReplyDelete
  5. salam, saya baru beli produk herbalife ni untuk lose weight..tapi cukupkah kalau hanya minum shake f1 shaja without f3 tu? atau mmng dua2 kne ada skali dlm satu bancuhan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii aura, shake Herbalife is the best meal replacement, calorie controlled formula, buat anda kenyang dan bertenaga,healthy meal replacement with balanced nutrition.Minum tanpa F3 still boleh TAPI F3 protein sgt banyak kelebihan.

      Delete
  6. kalau saya ambik tea sahaja boleh ke untuk kuruskan badan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii, Teamix herbalife di formulasi kan daripada 5 jenis natural botanicals & satu daripada nya ialah green tea yang ada ciri2 thermogenic untuk mempercepatkan pembakaran lemak dan kalori. Yes minum teamix membantu menyokong pembakaran lemak TETAPI ia tidak membantu untuk PENGURUSAN BERAT BADAN secara menyeluruh, Jadi pilihan terbaik untuk penurunan yang lebih sihat,cantik & sekata ialah bersama Herbalife Formula 1 SHAKE.

      Delete
  7. bolehkah makan herbalife dlm masa yang sama makan collagen, adakah sebarang kesan sampingan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii, Herbalife shake cuma makanan yang cukup 55 zat nutrient. Jadi, konsep Herbalife sama sahaja seperti kita makan nasi (Herbalife) sambil makan buah (collagen). CUMA kalau anda ingin lihat keberkesanaan prodak Herbalife, temporary stop dahulu yang lain kalau tidak layan je makan shake macam biasa

      Delete
  8. Corch sy suruh ambk f1,alove n teamix time berakfst je. Bert bdn sy just trun 2 kg utk 1 bln. Kalu nk cept ag turn berrt bdn, wht sould I do.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii mmm,CLOSELY keep n touch with ur coach.Different ppl diff body composition. Only ur coach know ur result. If nak cepat lose tambahkan ur physical activity mcm simple workout 2minit & EAT CLEAN plus kurangkan juga "solid food"..

      Delete
  9. Assalamualaikum, sis nk tnye, klau ambk F1 utk lose weight, wktu mkn dia memang tetap ke? cnth da org ckp kena mnum jam 8 pgi utk pg n wktu mlm plak jam 8-9 mlm, cnth student, dia trpksa g class kul 7 pg, so bleh x dia ambk shake 2 sblum kul 8, mksudnye ambk awal shake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii dik, yes boleh ye.Yang penting makanan pertama masuk kedalam perut ialah shake..no problem. Malam pulak yg penting 4 jam sebelum tdo JANGAN makan solid food, anytime nak shake..shake rendah kalori 90-180kcal dan HANYA tahan utk kenyang 3-4jam..lunch hour mkn mcm biasa k. good luck

      Delete
  10. Haii.. Nk tnye.. Boleh ke kita selang beberapa minit je sebelum amek produk yg lain.. Contoh:::
    Aloe then after 10 minit tea then afer 10 minit shake.. Boleh keee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je, xkisah dlm hlf xde pantang larang, anggap je mcm minuman harian.

      Delete
  11. hye salam :)
    sy baru je ambil herbalife f1 utk lost weight. tp sy xde personal coach. so sy x tau sama ada cara pengambilan sy ni betul or x. buat masa skarang, x sampai sebulan lg sy minum f1. baru je 2-3 weeks. n stakat ni sy rasa xde perubahan lagi. maybe u boleh bg some advice or opinion? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii nabila, tq for ur response.
      Yes sure if nabila tgk msg reply saya atau wassap no 012 387 5531. Much appreciate ur reply. Tq

      Delete
  12. salam sy baru mula minum herbalife tp not sure cara terbaik bila nak minum teamix bila nak shake i have f 1 and f 3 .currently berat sy 93 kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii kekek,

      If berat 93Kg recommended minum 4L ke 6L air sehari, saya biasa cadangkan 3/4 drp air yg kita minum dicampur Teamix (cth kalau minum 6L : 5L teamix, 1L plain). Minum sepanjang hari sebab fungsi Fungsi Teamix ialah Membakar Kalori/lemak dlm badan & memberi kesegaran sepanjang hari.

      Delete
  13. Hai.. sy pon penggune herbalife... dan hanye ambik f1 je.. pada 10 hari pertame saya hilang 3kg.. then pd 10 hari seterusnya, sy hanya kurang berat badan sebanyak 1 kg shaje.. dan sekarang berat maintain tidak kurang berat padahal amalan pemakanan sy same saje.. boleh bagi pendapat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii,

      No problem, teruskan sahaja mengamalkan nutrisi herbalife. Untuk sihat bukan SEBOTOL je makan f1. Anda perlu berbotol2 F1 untuk sihat dan menurunkan berat badan. InsyAllah makanan sihat utk badan sihat. Untuk lebih lanjut boleh "sit down" dengan ur wellness coach atau org yg menjual Herbalife kepada anda. Wellness coach anda akan memberi the best meal utk u capai target dengan Herbalife. Good luck

      Delete
  14. Salam sis macam saya berat 63..saya cuma ambil shake je..rasa2 ok x?? Saya minum 2 kali sehari..saya baru minim 4 hari tp sepanjang 4 hari ni saya x makan nasi pon..boleh ke mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii girl,

      Baru lagi 4 hari. Actually konsep Herbalife ialah pengawalan KALORI intake dalam sehari. Adjust ur meal untuk makan around 700Kcal sehari.Girl makan Herbalife shake baru 92kcal per shake (2x shake baru 180kcal plus minus) & ada EXTRA 500KCAL untuk girl makan dan dapatkan tenaga drp makanan tu.More kalori u save mean more FAT u can burn CUMA diet yg seimbang kena ada sumber protein,karbohidrate & lemak sihat dalam makanan. Tak makan nasi dosen't mean u can lose weight, just EAT CLEAN banyakkan makan ORIGINAL FOOD macam fresh fruit dan vegetables. EAT CLEAN ni mean u cut unhealthy meal mcm fast food, junk food, oil food, kueh mueh manis, sos, jajan, air manis, lauk yg masin, masakan yg berlemak sesangat, masakan yg banyak minyak sbb semua tu HIGH KALORI. Repeat 90hari amalan makan sihat bersama Herbalife shake, insyALLah girl akan dapat tgk result.

      Delete
  15. salam, tumpang tanya sis, teamix tu kna amik byk kali sbb sy menyusu, ada effect pd baby tak.
    tq sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii rynna,

      No effect sbb Teamix sangat membantu untuk banyak perkara (click entry dibawah)

      http://chempakasaffiyah.blogspot.com/2013/12/kelebihan-teamix-herbalife.html

      Delete
  16. Salam sis..nk tny..sy baru ambik herbalife 2weeks ago..berat sy 104kg..2mngu sy berjaya turunkan 4kg.sy ade amik f1 f3 ngn teamix..apakah cara lagi efektif dan program macam mana yg paling sesuai utk sy.???.coz aim sy 10kg lost dlm sebulan..pls help meee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii Amin,

      Tahniah!!!!! make it happen. Actually banyak cara & amin boleh follow watever cara selagi tak memudaratkan. Kalau amin tidak terikat dgn mana2 keahlian atau coach pls let me be ur coach..hiihih anyway amin boleh baca entry ini:

      http://chempakasaffiyah.blogspot.com/2013/12/meal-plan-herbalife.html

      Delete
  17. Salam sis. Sy baru hari pertama ambil herbalife. Tp sy xde coach. Boleh bantu sy?

    ReplyDelete
  18. Hii Nieta,

    PM/Wassap chempaka 012 387 5531. TQ

    ReplyDelete
  19. salam saya nak tanye.. sehari 4 kali shake sesuai tak untk lose weight.? pagi pkul 8. kemudian pukul 10 pag.. selepas jog ptg dan last skali pkul 10 mlm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii Zaim,

      Great2..more shake ..more nutrients work, absord & repair ur body system + kenyang seharian kan.

      Lose weight is about KALORI intake dalam sehari. So Herbalife shake mmg less kalori tapi nutrients & mengenyangkan. Itu la ciri makanan yg kita cari setiap hari.

      Diet bukan ttg "makanan" diet ialah your lifestyle. Lifestyle bukan untuk sehari tapi untuk sepanjang hidup dan zaman.

      Selamat beramal =))

      Delete
  20. salam sis..sy da 2 minggu consume herbalife..sy ade coach tp sy x puas ati sbb sy ambek herbalife sbb nk kurus tp lepas ambek herbalife berat sy naik 2kg..da la sy nk kawen..sy sedey sgt..herbalife tipu sy ke?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii sis,

      Herbalife tipu? Tak mungkin la sebab Herbalife dah 34tahun dalam industri nutrisi dan pengurusan berat badan, sudah berada lebih 93 negara seluruh dunia dan testimoni yg berjaya sudah 90juta.

      Salah prodak? tak mungkin,!! mungkin cara makan sis salah dan sis tiada coach untuk tunjuk ajar. Kalau tak keberatan, sis boleh kongsikan cara makan herbalife sis. TQ

      Delete
  21. Hai, saya dah sebulan tinggal herbalife, and sekarang nak start balik, tapi lupa distributor id. Macam mana nak recover id balik ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila call semula Herbalife Office 03 2687 6333. Tq

      Delete
  22. Hi, saya ambil shake sahaja. Untuk kekal berat sehari skali.. tapi selepas sbulan ambil.. brat turun 1kg dri 50kg,shake ni mmg untuk turun berat ke? So skrng sy da kne tuka prgrm naik berat pulak.. .. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii Zera,

      Thank Q sudi membaca blog ini. Zera boleh monitor komposisi badan dengan Coach atau org y "menjual" program herbalife pada zera. Herbalife bukan ubat kurus TAPI nutrition.Makan sekali shake pun boleh lose weight, makan sekali pun boleh gain weight & even makan sekali shake pun boleh maintain weight. Special kan...hihihhi Nutrition ni makanan RUTIN y badan perlukan setiap hari. LOSE KG dosen't mean u r at ideal weight. Jadi the best is kalau dapat monitor berapa % body FAT , water level & muscle mass. So that zera boleh tahu mcmana herbalife boleh membantu dlm pengurusan berat badan secara sihat , selamat dan seimbang.

      Delete

Saya Jurulatih anda!!

Nama
Email Address:
Anda berminat untuk? Turun Berat
Naik Berat
Peluang Kerjaya
Apa impian anda?

Click here Have You Had Your SHAKE Today??.

Call 012-387 5531

Call 012-387 5531
Turun Berat Naik Berat Sihat Tubuh Badan